לאורך השנים האחרונות הטכנולוגיות לא מפסיקות להתפתח, כאשר בתחום של ניהול מלאי ואיסוף נתונים, ברקוד הוא הכלי שנמצא בחזית הטכנולוגיה. בעזרת סורק ברקודים ניתן לייעל משמעותית תהליכים של ניהול מלאי, שירות לקוחות ועוד. כיצד בוחרים ברקוד? – קראו כאן.
מהו בעצם ברקוד? ובכן, בין אם תעברו בסופר-מרקט או בחנות מכשירי החשמל, כמעט על כל פריט תמצאו רצף של קווים שחורים ומספרים. זהו בעצם קוד אשר נקרא ע"י ברקוד, בעוד כי תפקידו של ברקוד הוא לפענח את מבנה הקווים. באופן הזה, הברקוד למעשה מתרגם את הקוד למידע אשר מועבר לתוכנת ניהול עסק ייעודית (המתממשקת עם הברקוד כמובן). בתוך כך, ישנם גורמים רבים ושונים שיכולים להשתמש בברקודים, לרבות הבאים:
- חנויות מכולת
- חנויות מוצרי חשמל
- משרדים רפואיים
- קמעונאים גדולים
- כל עסק אשר נדרש לנהל מלאי וסחורות
סוגי סורקי ברקוד שונים ואיך ניתן לבחור
צריכים ברקוד ולא יודעים במה לבחור? ובכן, ישנם כמה טיפים שונים לאופן בו ניתן לבצע בחירה חכמה, כאשר בשלב הראשון חשוב להכיר את סוגי הברקודים והשימושים השונים שלהם. אלו הם חלק מהסוגים הנפוצים בשוק עבור חנויות, קמעונאים, קופה רושמת לעסק ומשרדים:
סורק ברקוד חוטי
סורקי ברקוד חוטיים לרוב יתאימו לעסקים קטנים, אם כי ניתן בד"כ גם להאריך את אורך הכבל וכך להתאימו לעסקים גדולים יותר. עבור משרדים, סורק ברקוד מהסוג הזה עשוי להתאים. אם מדובר על מפעל גדול, לא בטוח שסורק זה יתאים לכם.
סורק ברקוד אלחוטי
כשמו כן הוא, סורק ברקוד אלחוטי מתאים עבור מי שמעוניינים לקבל חופש תנועה ב-100%. במילים אחרות, סרקי ברקוד אלחוטיים לרוב יתאימו לבתי עסק גדולים. כמו כן, סורקים אלו יתאימו גם לעסקים עם מדפי אחסון גבוהים המצריכים טיפוס עם סולם.
סורק ברקוד ידני
זהו סורק ברקוד אשר כולל הזנה ידנית של קוד המוצר, מה שעשוי להצריך עבודה ידנית מאומצת יותר. ברקוד זה בד"כ מתאים לעסקים קטנים עם מספר מצומצם של מוצרים. עם זאת, סורק מסוג כזה יכול להתאים גם לחלק מהמשרדים.
סורק ברקוד שולחני
סורק ברקוד שולחני בדרך כלל יתאים למשרדים ולא לחנויות קמעונאות, כמו למשל במקרים בהם מנהל תפעול או מנהל ייבוא צריכים ברקוד אצלם במשרד. נוסף על כך, סורק ברקוד שולחני מתאים גם עבור קופה רושמת לעסק בכל עסק. באופן הזה, הברקודים מתממשקים ומבצעים סנכרון עם קופות רושמות לעסקים.
יתרונות לשימוש בסורק ברקוד
אם להתחיל מהסוף, אז נציין כי רוב סוגי העסקים העוסקים במוצרים פיזיים יכולים להפיק תועלת משימוש בברקודים. זאת, מפני שברקודים יכולים להגביר את היעילות התפעולית בחנויות, במחסנים, במפעלים ומשרדים. המכשירים האלו עושים זאת ע"י כך, שהם מאפשרים לצוות לבצע תפעול מהיר וקל יותר של תהליכים עסקיים שונים.
בהקשר התפעול המהיר של תהליכי העסק, הכוונה היא ל:
- חיסכון במשאבים: במובן של סריקת מידע מהירה וכן מעקב אחר פריטים לאורך כל התהליך העסקי, צריך רק מכשיר ברקוד אחד – לא 50 עובדים.
- הפחתת זמן העבודה: עם ברקוד הכול נעשה יעיל וקצר יותר, לרבות ניהול התהליך של אחסון המוצרים, ניהול המלאי ועוד.
- קלות השימוש: ברקודים הם מכשירים פשוטים להפליא וקלים לתפעול, ככה שלא צריך להכשיר את העובדים במיוחד עבור השימוש בהם (כולל ברקודים המתממשקים עם קופה רושמת לעסק או מערכות CRM, מערכות שירות וניקול לקוחות ועוד).
לסיכום, כאשר משתמשים במכשירי ברקוד, למעשה שומרים במדויק רישומי מלאי ומבצעים עדכוני תמחור ממש בקלות. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי מכשירים אלו מתממשקים עם קופה רושמת לעסק. קופות רושמות לעסקים מאפשרות לאגד נתוני לקוחות במהלך עסקאות למטרות שיווק שונות, ככה שחשוב לבחור ברקוד המסוגל להתממשק עם הקופה שלכם בעסק.