נתונים, כלומר Data, הם משאב יקר ערך במיוחד במאה ה-21. למעשה יש לא מעט מומחים שטוענים כי זהו המשאב היקר ביותר שיש כיום, אם תרצו הזהב של ימינו. בהתאם פותחו שלל מוצרים ופתרונות לאיסוף נתונים, וביניהם סורקי ברקוד (נייחים וניידים), מסופונים, מוצרי RFID ועוד.
עוד מרכיב קריטי בהליך איסוף הנתונים כמו גם בפתרונות סליקה הוא תשתית האינטרנט, ובפרט המהירות שלה. בעמוד זה תמצאו מידע בנושא שיעזור לכם להבין למה כדאי להשקיע בתשתית איכותית.
מהירות, יציבות ואמינות
כל בעל עסק שמבצע סליקה באופן קבוע ובהיקף משמעותי יודע שמהירות היא פקטור משמעותי במיוחד: המין האנושי התרגל לקבל את מבוקשו בזמן קצר מאוד, ובפרט כשמדובר על פעולות המתבצעות באופן דיגיטלי. במקרים כאלה כל שנייה נראית לנו כמו נצח, ואם המסופון או סורק הברקוד לא מגיב במהירות שיא, אנחנו מרגישים שמדובר במערכת מיושנת ולא יעילה – תדמית שמקרינה כמובן גם על העסק כולו.
מאפיין נוסף שאסור להתפשר עליו כשבוחרים תשתית אינטרנט הוא יציבות – כדי להימנע מתקלות המשביתות את המסופון או כל מרכיב אחר במערכות התפעול בעסק. בהתאם ההמלצה היא על סיבים אופטיים.
איך להעלות את מהירות האינטרנט ולקצר את זמן הסליקה?
הדרך האידיאלית לשדרוג מהירות האינטרנט היא כאמור סיבים אופטיים. כדאי לדעת שכבר לפני יותר מחצי מאה, וליתר דיוק ב-1966, חוקר סיני בשם צ'רלס קאו גילה את האיכויות המשמעותיות של אותם סיבים. כדי לאפשר ייצור המוני במחירים משתלמים נדרשה כמובן עוד פריצת דרך, אבל כיום הסיבים האופטיים זולים יחסית ובעיקר יעילים להפליא.
ה"סוד" של תשתית זו הוא אופן תנועת האור והמהירות שבה הוא נע, כולל בתוך הסיבים. כל סיב אופטי כולל ליבה ומעטפת, ולכל אחד ממרכיבים אלה מקדם שבירה מעט שונה של האור. ההבדלים, הכמובן מחושבים היטב ומדויקים לחלוטין, במקדמי השבירה, מאפשרים לקרני האור לנוע לאורך סיבים אופטיים, גם כשהם מאוד מאוד ארוכים וגם כשהם מתפתלים, מבלי להשתנות כלל. התוצאה היא רמת דיוק שלא הכרנו עד כה, רמת אמינות מקסימלית ומהירות מסחררת לאינטרנט.
היתרונות הנוספים של הסיבים האופטיים
אחרי שמבינים למה סיבים אופטיים מייצרים תשתית אינטרנט מהירה במיוחד, כדאי להכיר את היתרונות הנוספים שלהם: יתרון אחד הוא חסינות מרבית להפרעות אלקטרומגנטיות וגם לפגעי מזג האוויר שעלולים לפגוע בתעבורת הנתונים. עוד יתרון בהשוואה לכבלי נחושת שדרכם עוברת ה-Data כשאין סיבים אופטיים הוא אורך התשתית, וליתר דיוק העובדה שניתן לפרוס תשתית אינטרנט למרחקים ארוכים מאוד מבלי שהמהירות והדיוק ייפגעו.
יתרון משמעותי נוסף הוא בנושא אבטחת המידע: כבלי נחושת נחשבים לקלים יחסית לפריצה ולשליפת הנתונים שעוברים דרכם, בעוד שמסיבים אופטיים קשה מאוד לגנוב מידע – יתרון קריטי כשמדובר על תשתית לפתרונות סליקה והעברת נתונים רגישים מטבעם.